Локализираха пожара в Сливенско, включи се и хеликоптер Ми-17

Други

Пожарът в гората над сливенските села Селиминово и Голямо Чочовене е изцяло локализиран, а от западна посока е спряно изцяло разпространението му. Това обяви главен инспектор Андрей Алексиев, който ръководи гасенето на пожара, цитиран от NOVA.

В гасенето на пожара освен екипите на пожарната, участват и екипи от армията, хеликоптер Ми -17 и много доброволци.

“В момента работим съвместно с екип от българската армия, с верижна машина, която прави просека и два наши противопожарни автомобила, които извършват гасителни действия. Сега вече можем с вода да гасим и това е по-ефикасно. Чакаме и допълнителни подкрепления да ни донесат помпи с които да качим водата по-на високо за да го изгасим. В настоящия момент няма опасност за населените места, няма опасност и за гората, която е в близост, тъй като БАТ-а мина и направи просека, която да спре разпространението на пожара“, посочи Алексиев.

Хеликоптер Ми -17 от състава на Военновъздушните сили също се е включил в гасенето на горския пожар, съобщиха от Министерството на отбраната.

Машината е излетяла в 16.35 часа от авиобаза Крумово. Тричленният екипаж има задача да облива горските масиви от въздуха, като използва системата за борба с пожари “bambi bucket”, с която е оборудван вертолетът. Командир на екипа е майор Борислав Тасков, втори пилот – капитан Димитър Танански, а борден техник – офицерски кандидат Георги Петров

В гасенето участват и доброволци от селата.

По информация на кмета на Селиминово Тодор Тодоров пожарът е избухнал вчера около 13 часа по обяд.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password