Част от депутатите се връщат ден по-рано на работа, обсъждат ветото на Радев

Политика

Президентското вето върху текстове от Закона за подземните богатства ще разглеждат депутатите от Комисията по енергетика днес.

Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните богатства на 30 юли. Според президента промените могат да доведат до неблагоприятни за държавата обстоятелства.

„Разширените права на концесионера за дейности извън очертанията на находището и за намеса в околната среда и ландшафта създават риск за живота и здравето на хората. Освен това не са представени мотиви за причините, които налагат приемането на тези изменения. Допускането на възможността срокът на концесията да бъде удължаван по искане на концесионера не е обществено оправдано и не предотвратява злоупотреба с монополно положение. Законът трябва да гарантира еднакви условия за всички, без да създава неоправдани предимства. А основната грижа трябва да бъде насочена към отговорното използване на държавното имущество, с мисъл за идните поколения”, коментира Радев в деня, в който наложи вето.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password