Джипове продължават да возят туристи в Рила

Други

Офроуд автомобили продължават да превозват нерегламентирано туристи и багаж от Паничище към хижа “Рилски езера”, видя репортер на БГНЕС.

Въпреки забраната и полицейските проверки, шофьори на джипове продължават да предлагат услугата, а оправданието им е, че оставят пътниците преди да достигнат хижата, точно където има поставена табела за границата на парка без технически да навлизат в него. Някои от тях пък твърдят, че са излезли “за гъби” или “на излет”.

Същата услуга, но далеч по-екологична, предлагат и роми с коне.

Интересът към циркуса на Седемте Рилски езера традиционно е голям сред любителите на разходки в планината, а пред долната станция на лифта се вият опашки дори и в делничен ден. Районът придоби още по-голяма популярност и след скандала с “Участъка в рехабилитация”, в който пътеки бяха насипвани с чакъл, а за целта на територията на парка се качи тежка строителна техника. Проектът бе временно спрян до отстраняване на нарушенията.

Сигнали от туристи пък показват, че високите цени в сферата на туризма не са характерни единствено за Черноморието ни. В хижа “Рилски езера” например гостите заплащат 5,50 лева за едно кафе и минерална вода. /БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password