Ето с какво ще започнат работа депутатите след лятната си ваканция

Политика

Депутатите ще започнат работа след лятната ваканция с обсъждане на ветото на президента върху промените в Закона за подземните богатства.

Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за първата седмица от новата сесия, която се открива днес в реновираната пленарна зала в сградата на парламента на площад “Александър Първи” 1.
В четвъртък се предвижда депутатите да обсъдят на първо четене законопроекти за изменение на Изборния кодекс, както и оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева и тази на министъра на правосъдието Данаил Кирилов. В дневния ред за 3 септември е и второто гласуване на законопроект за допълнение на Закона за съдебната власт.

В петък парламентът ще обсъди ратификацията на споразумението между Европейската комисия и Република България по инструмента SURE за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19. В дневния ред е и първото четене на промени в Закона за българските лични документи. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.

/Novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password