Григор Димитров: Доволен съм, че имам шанса отново да играя

Спорт

Поставеният под №14 в схемата на Откритото първенство на Съединените щати Григор Димитров говори пред медиите след победата си над Томи Пол с 6:4, 6:3, 6:1.

След срещата в Ню Йорк българинът призна, че все още не играе на 100% от възможностите си, но изрази задоволство от представянето си в срещата.

„Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Имах добър игрови план и смятам, че успях да го реализирам“, започна 29-годишният хасковлия.

„Да, наистина в началото на годината го срещнах (Томи Пол – бел. ред.) в Австралия, но този мач беше напълно различен. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт“, коментира Димитров.

В следващия кръг най-добрият ни тенисист ще се изправи срещу Мартон Фучович, от когото загуби преди седмица на Мастърс 1000 турнира в Ню Йорк.

„Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг“, каза в заключение Григор.

/bnr.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password