Митничари задържаха 634 л. нелегален алкохол край ТД Дунавска

Други

Митнически служители са задържали 634 литра нелегален алкохол при 5 случая на територията на ТД Дунавска за периода 06.08.2020-30.08.2020, съобщиха от Агенция Митници.

Проверки са извършени и на два специализирани малки обекта за дестилиране (регистрирани казани за изваряване на ракия), в които са открити документални нарушения.

На 30.08.2020г. служители от Оперативен контрол-Русе са проверили регистриран казан на територията на община Ветово. Установено е, че за насипаните в дестилиращото съоръжение плодове не е издадена справка-декларация съгласно изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) и Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове (ППЗАДС). Предстои издаването на акт за установяване на административно нарушение.

13 дни по-рано митническите служители са извършили друга проверка на регистриран обект за дестилация. Установено е, че не е била изискана справка декларация съгласно чл. 45, ал. 2 от ППЗАДС. Според изискванията на закона собствениците или наемателите на казаните трябва да изискат от физическите лица справка-декларация за ферментиралите плодове, които трябва да са собствено производство.

Освен проверки на казаните за ракия в периода 06.08.2020-30.08.2020 г. митническите служители са извършили и проверки в обекти, за които е имало съмнение, че се съхранява и предлага нелегален алкохол. На 23.08.2020г. инспектори от Оперативен контрол – Лом са открили 399 литра ракия в различни вместимости и градуси в частен дом на територията на община Хайередин. При проверката са намерени и малко количество (257 къса) цигари от регистрирана марка, но без български бандерол.

Шест дни по-рано служители от Оперативен контрол – Русе са задържали 93 литра етилов алкохол без документи в частен имот в град Глоджево, община Ветово. На 14.08.2020г., в хранителен магазин в същото населено място, са открити 20 литра етилов алкохол без документи.

Над 100 литра нелегален алкохол са задържали и служители от Митническо бюро Разград при две проверки, извършени през първата половина на август.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password