Най-обичаме Левски! А също и… да му плюем върху заветите

Авторски статии

Само глупаците вярват на нещо—добро или лошо—само защото им се иска да е така и не проверяват дали е истина. Ако това те ядосва или обижда, значи да—и за теб се отнася.

Има хора, които ти казват, са ти казвали и ще продължат да ти казват, че „на Запад се живее зле“. Ти, разбира се, ще трябва да игнорираш факта, че децата им учат „на Запад“, спестяванията им (не ми е удобно да напиша „заграбеното“) са в западни банки, колите, дрехите, техниката им… всичко е западно. Те ще те убеждават, че „онези“ общества са страшни и лоши и населени с какви ли не, че дори педофили и канибали. Че всеки закон или предложение, което идва откъм тях, е лошо.

И, ако ти си от онези, които не са им се вързали на тъпотиите, то не забравяй, че е пълно с хора, които не само са им се вързали, а и повтарят лъжите им, като мантра.

За тези хора ми е думата. Те не възприемат доводи, истина, доказателства. Те са съвършените овце. Овце, на които дори овцете се подиграват.

И, когато се мъчиш да събираш информация за дадени неща, не забравяй, че те и техните агенти са превзели информационния поток и бълват пропаганда. Мисли! Зад всяка новина, която четеш, стои нечий интерес. Да, дори зад тази, която в момента четеш—стои моят интерес да дам дори малък дан към антипропагандата. Нищо не е просто ей така.

Не се оставяй да попаднеш под влиянието на хора, които демонизират, а…

… нека го обрисувам с визуален пример:

Те ти казват, че „онези“ са зле, страшни и отвратителни и ако им подражаваш, ще страдаш, докато ТЕ самите могат да ти предложат единствено ето това бъдеще:

Докато „онези“, дето били страшни и трябва да мразиш, живеят ето така:

Разбираш, че създаването на митове и фалшиви клишета не се базира на истината, защото истината е това, което виждаш, а те са базирани на онова, което ти КАЗВАТ. Две много различни неща.

По същия начин има хора (да не кажа, че са същите), които се фокусират върху няколко „лоши“ от имигрантите и бежанците и приписват тяхната лошотия на всички различни, друговерци, хора с различен цвят на кожата и т.н. Докато САМИТЕ ТЕ са истинските престъпници и измамници. Че и убийци дори.

На тази база е създаден съвременният мит за отвратителните и страшни имигранти и бежанци.

Не на „видях/знам“, а на „казаха ми!“

Не забравяйте, че почти всички, които се страхуват от бежанците и имигрантите, са хора, които никога през живота си не са виждали бежанец. Но те са ЧУВАЛИ истории, чели са… „тука един им е разказал…“

Ето ви една история на бежанец:

Няколко неща, които правят впечатление:

1. Тук е, за да търси сигурност за живота и здравето на семейството си. Неговата общност в Пакистан е обект на преследвания, отвличания и физическа разправа заради религиозните си убеждения;

2. БЪЛГАРИТЕ трудно го приемат. Малцина са онези, които желаят да го вземат на работа. А с намирането на КВАРТИРА е още по-трудно. Наемодателите искат депозит от 4-5 наема и дори…

3. … и дори се опитват да го измамят.

По точка 1.—много малко българи, ако въобще някой в момента, са минавали или минават през подобно изпитание и могат да проявят такава сила на духа и смелост. Пеенето на героични песни и надуването в кръчмата след третата ракия не се броят.

По точка 2.—много сме добри уж и се гордеем с постиженията си, особено много се гордеем със свободата си, спечелена след 500 години Турско. И въпреки това днес сме банда провинциалисти от 19 век. След малко ще се върнем на тази точка.

По точка 3.—„… и дори се опитват да го измамят“! сигурен съм, че в техните си глави те са „добрите“ в тая история и някак си успяват да оправдаят измамата. Опитвайки се да извършат престъпление, те обвиняват бежанеца за „опасен“. Други въпроси?

***

Няколко човека с различен цвят на кожата извършват някакви престъпления… веднага се приписва на всички бежанци. Така работи пропагандата. Но тя се храни с тъпи глави, съществува благодарение на тях. Същите глави, които наричат белите престъпници просто „престъпници“, а престъпниците от различна раса: „гадните бежанци“, „гадните мюсюлмани“, „ма*гали“ и т.н. И то насред държава, в която белите „чистички“ българи им откраднаха и всяка година им крадат по няколко милиарда евро, но те смятат имигрантите за най-големия си враг.

***

Никак не ми се иска, но ще трябва да ви припомня, че сте забравили заветите на Левски—за чиста и свята демократска република, в която всички са равни и не са гонени и набеждавани заради религия, вяра, раса. Ако Левски беше жив и ви видеше, всички вас расистки издънки, щеше да ви застреля на място. Защото вие сте това, срещу което той се е борил—потисници.

Забравихте ли, че първата ни Конституция е съдържала специален текст за РОБИТЕ и РОБСТВОТО, защото точно ние сме били доста чувствителни на тая тема? Пишело е, че в България робството е забранено и в България роби няма. Дори (!!!) е имало текст, който пояснява, че всеки, който стъпи в България, става свободен човек. Тоест: ако някой робовладелец се излъже да дойде в България с робите си, стъпвайки на българска земя, те веднага стават свободни хора, по силата на българския закон. И са закриляни от българските власти. И са завинаги свободни хора.

Ето такива сме били.

Преди.

Ние, които сме патили от расизъм в Османската империя, би трябвало най-добре да знаем що за ужас е той? Нали?

Но не—къса е паметта. Сега сме избрали да следваме чуждата пропаганда и сме се превърнали в същите смрадливи безчестни нечовеци, които най-силно и най-добре знаят да мразят.

За какво я учите тая история, ако само за генератор на омраза можете да я използвате и само злоба вадите от нея!!!!

Отбелязаха се 5 години от началото на бежанската криза в Европа. Ние я отбелязахме с тонове подигравки към търсещите убежище, с псувни и пожелания да се издавят. И забравихме, че и Ботев е бил имигрант…

Всички бягат от нещо ужасно, от война, от смърт, от насилие. Но масово „расовият“ българин предпочита да не мисли за това. Техен проблем, махва вяло с ръка той – да си се оправят.

Как да си се оправят?

Мѝ, да си седят там и да се бият за родината си!

Вяло и неясно…

Как учител по физика се бие за родината си—не е много ясно. Или служител в телевизията…?

Също така това „Мѝ, да си седят там и да се бият за родината си!“ идва от устата на племе, което „за родината си“ дори не е готово да направи саможертвата да носи маска, за да спаси възрастните и болните си от вирус… но да дава акъл винаги може.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password