Денят на Съединението ще се чества без официален ритуал поради епидемичната обстановка

Други

В Плевен Денят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия – 6 септември, ще бъде честван без официален ритуал поради удължената епидемична обстановка, съобщават от общината.

Празничният ден ще бъде отбелязан с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Четвърти плевенски пехотен полк в градската градина.

Официален ритуал няма да се организира е решило ръководството на Общината, поради невъзможност да се спазят изцяло мерките, свързани с епидемичната обстановка, при участие на военни формирования, духов оркестър, представители на институции, организации, граждани.

Ще бъдат спазени указанията, получени от РЗИ – Плевен, се посочва в съобщението.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански ще поднесе цветя пред паметника в 11.00 ч. на 6 септември. Представители на институции, партии, организации, съюзи, граждани ще могат да отдадат почит през целия ден, като сами създадат организация за това, уточняват от общинската администрация. Както БТА вече съобщи, по повод празника в парка на Регионалния исторически музей в Плевен при свободен вход ще се състои концерт под мотото “Майка България”.

На открита сцена на 4 септември от 20.30 ч. ще излязат хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и филхармоничен квартет “ГеоМарЧаЛо”. Диригент ще бъде Георги Милтиядов, а водещ – Драгомир Драганов.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password