Политолозите Димитър Ганев и Андрей Райчев коментираха протестите и бъдещето на Борисов

Политика

Снощните размирици са само минус за протеста. Дори един от организаторите – адв. Хаджигенов се обяви срещу насилието, защото осъзнаваше ситуацията. Това заяви пред БТВ политологът Димитър Ганев.

“Има опозиционна война – между властта и протестиращите. Инцидентите снощи бяха точка за управляващите”, каза още той.

“Вчера размерът на протестът беше голям, но на отделни части през деня. Имаше различно хора сутринта и вечерта. Така протестът беше от десетки хиляди, но в различните часови пояси”, разкри политологът Андрей Райчев.

“Ако протестите екскалират това не значи, че ще има оставка”, категоричен бе Димитър Ганев.

“Борисов подозира Радев, че иска да му отнеме нещо, което му се полага. Радев пък се съмнява, че Борисов ще фалшифицира изборите”, разкри Райчев.

“Борисов има вариант пред себе си за оставка и сам да формира служебен кабинет, без да е премиер”, коментира Ганев.

“Ако снощи имаше 200 000 души всичко щеше да е приключило, но и управляващите имат своите привърженици”, каза Андрей Райчев.

“В момента наблюдаваме сблъсък кой е по-силен. Изходът е президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов заедно да определят един човек, на когото и двамата имат доверие. Те все още имат този ход”, допълни още политологът.

“Няма да има Велико Народно събрание без подкрепата на ДПС, това е ясно. Повече ме притеснява това дали избори ще разрешат кризата. Това е много сложен фрагментиран парламент. Нови избори – добре, но това не означава, че ще има правителство”, завърши Димитър Ганев.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password