Спешна помощ: Над 55 са вече ранените при протестите, сред тях много полицаи

Горещо

Още 10 полицаи са ранени при протестите в София. Това съобщиха от Спешна помощ. Полицаите са прегледани на място и с различна степен наранявания от бомбичките и предметите, съобщи NOVA.

Един мъж на 59 години е с черепно-мозъчна травма. Той е откаран в “Пирогов”, където е изпратен и мъж на около 25 години със сцепена глава. Жена е припаднала на протеста, но се е свестила на място. Към ВМА пък е откаран мъж с разкъсно-контузна рана и съмнение за комоцио.

Така броят на ранените при протестите в София в сряда става над 55. 45 от тях пострадаха по време на днешните демонстрации, сред тях и много полицаи. Има и приети в болница.

Между 7 и 10 линейки на Спешна помощ са били ангажирани само с пострадали от протестите в София. Това сериозно е затруднило оказването на помощ на другите граждани в столицата.

Над 80 са подадените сигнали към тел. 112, част от тях са се оказали обаче фалшиви. За съжаление, сред пострадалите са и много журналисти. Най-честите повиквания на телефон 112 са били за дразнене в очите след обгазяване. Повечето от ранените са откарани в Спешния очен кабинет на ИСУЛ.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password