Още една жертва на коронавируса от лекарската фамилия Вакльови

Други

Трагедия в Белица. Почина и съпругата на доктор Муса Вакльов, загубил битката с коронавируса. Новината потвърди за NOVA кметът на Белица Радослав Ревански.

Медицинската сестра Ава Вакльова също не е успяла да се пребори с болестта. Тя бе настанена в „Пирогов”, където състоянието й се наблюдаваше в реанимацията.

21 дни се бориха за живота на жената медиците от “Пирогов”. Тя беше интубирана от самото начало и се намираше в най-тежко състояние, но синът й и съпругът й загубиха живота си дни преди нея.

Пръв изгуби битката с коронавируса общопрактикуващият лекар от село Бабяк д-р Муса Вакльов. Пет дни по-късно, на 28-ми август, само на 36 г. си отиде и неговият син, кардиологът д-р Емил Вакльов, който беше легло до легло в реанимацията на “Пирогов” заедно с майка си.

Семейство Вакльови вероятно се е заразило с КОВИД в шивашки цех в Разлог, където беше пламнала инфекцията. Първоначално семейството беше лекувано в благоевградската болница.

По думите на кмета на общината Радослав Ревански това е най-обичана фамилия в Белица, всеотдайни лекари, почитани с благодарност от пациентите си.

Поклон пред паметта им!

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password