“Воля” ще внесе проектозакон за лустрацията по искане на протестиращите

Политика

ПГ “Воля – българските родолюбци” ще внесе проектозакон за лустрацията по искане на представители на протестиращите, съобщи пресцентърът на партията. От там посочват, че лидерът на партията Веселин Марешки е разговарял с протестиращите и пред него те са настояли да бъдат внесени техни готови текстове за лустрацията.

Зам.-председателят на парламента е поел ангажимент парламентарната група да обсъди предложенията им и евентуално да ги обедини с идеите, които “Воля” вече е лансирала, а именно за всички на високи постове в държавата да има само един мандат, включително и за президента.

Българският народ е разделен и то по вина на президента, който размаха юмруци на площада. Аз съм на страната на тези, които са против блокадите и нарушаването на правата на милиони българи, е заявил Марешки, цитиран от партийния пресцентър.

Той е подчертал, че всички симпатизанти през последните дни категорично са изразили позицията си партията по никакъв начин да не партнира на БСП и ДПС. Това била и една от причините депутатите да се съгласят да тръгне процедурата по обсъждане на проекти за нов основен закон, се посочва в съобщението.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password