Минимална е вероятността за ваксина до края на годината

Фитнес и здраве

“Малко вероятно е САЩ да имат ваксина срещу COVID-19 до края на 2020 г.”, каза в ефира на CBS Face the Nation д-р Скот Готлиб, бивш комисар на Американската администрация по храните и лекарствата, съобщава Си Ен Ен.

“Вероятността да имаме ваксина за широко приложение през 2020 г. е изключително ниска. Мисля, че трябва да мислим за това като за събитие основно през 2021 г. и ако имаме налична ваксина през 2020 г., тя вероятно ще бъде използвана по много по-специфичен начин, почти в терапевтичен смисъл, за защита на много високорисковите популации”, каза Готлиб каза на водещия на Джон Дикерсън.

„Като става въпрос за ваксината, поне що се отнася до есента и зимата на 2020, мисля, че ако има налична ваксина, вероятно ще бъде многоетапно въвеждана, съгласно разрешение за употреба. спешни случаи, където ще има много събиране на данни за употребата й”, каза Готлиб.

“И това ще бъдат само много подбрани групи хора, които са изложени на много висок риск от заразяване с коронавирус поради спецификата на работата им или начина на живот, например здравните работници, които са във висок риск или живеещите с старчески дом”, каза той.

“Така че можем да говорим за ползването на препарат с терапевтична цел и предпазването на много редуцирани групи, а не за традиционно прилагане на ваксина с цел да се осигури имунитет на ширака основа сред населението, което би могло да потуши една епидемия”, заключи д-р Готлиб.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password