Море на промоция: По-ниски цени през септември

Други

От началото на септември все повече български туристи избират българското море за уикенд туризъм, предава NOVA. Има скок и в т. нар. „резервации в последната минута”.

По всичко личи, че септември се оказва месец, в който все повече български туристи правят своите резервации по родното Черноморие, особено когато говорим за уикенд туризъм.

Причините са няколко – времето е топло, морето е все така привлекателно, а от бранша са подготвили още по-атрактивни цени. Въпреки пандемията и наближаващия край на лятото в част от хотелите по Северното Черноморие усещат увеличение на резервациите от българи за уикендите.

„Нашите гости предпочитат уикенд туризма и този период за резервация. Резервират тип last minute, следят прогнозата за времето и правят резервации”, казва Яница Константинова, която е управител на хотел.

„Избрахме септември заради по-голямото спокойствие по нашето Черноморие и заради по-изгодните оферти, разбира се”, коментира Галина Божкова. „Много сме доволни от офертите, локацията на хотела, обслужването и най-вече от спокойствието през месец септември”, посочва Бойко Божков.

През септември хотелиерите са предвидили и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, така и при пакетните услуги. „В момента отстъпките, които предлагаме, са между 30 и 40%”, казва Яница Константинова.

В по-малките места за настаняване, като къщите за гости, също са подготвили отстъпки. Там цените са намалени с около 15%. „Около 30 евро на ден за двойна стая”, казва Димитър Иванов – управител на къща за гости

От бранша се надяват септември да бъде все така успешен.

/nova.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password