Марешки за концесиите на двата плажа: Правя услуга на държавата!

Политика

Благодаря на хората, които ме подкрепиха. Тези, които ме познават знаят, че не мога да бъда купен. Що се отнася до двете концесии на плажовете – за единият се явих на търг преди 5 години и през това време той е седял безстопанствен, а другият не бе стопанисван 15 години. Даже може да кажа, че съм направил услуга на държавата. Това заяви лидерът на Воля Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия.

“Дарител съм на държавата. Достатъчно състоятелен човек съм, за да се дам за един плаж”, подчерта Марешки.

“Явил съм се на търг, всеки може да го направи”, подчерта още той. По думите му той спазва закона на 100%.

“Не се оправдавам, казвам си тезата. Стигна се до нашите подписи след като ВМРО се бяха подписали за промените в Конституцията”, обясни Веселин Марешки. Той заяви, че от толкова политически пумпали се е объркал. “Хиляди български граждани ми се обадиха и заявиха, че решението ми е грешно и трябва да се съобразявам със структурите и симпатизантите и трябва да подпиша за Конституцията. Българите са много разделени”, смята лидерът на Воля.

Според него той не е чел проекта, но имат достатъчно юристи, които са изключително компетентни по различни теми. “Не мога да се правя на всезнаещ. Те ще видят точка по точка, дума по дума. Предложението за Конституцията е покана за разговор, не мога да си губя времето за всяко нещо. Не го разбирам. Специалистите ми ще я прочетат и ще ме консултират”, каза още Марешки.

“Ние сме последователни. Пример затова е, че ние продължаваме да гласуваме срещу субсидиите. След този подпис – правителството пак може да падне, този подпис не може да даде допълнително време. Дискусията не може да пречи на оставката”, подчерта още той.

Попитан дали са патерица на властта, той заяви, че не може да отговаря на някого, който е бил част от управлението. “Ще видите, че Христо Иванов няма да е част от следващото правителство. Щом е толкова силен, защо търси да се обединява с други и да прави тюрлюгювечи”, запита още лидерът на Воля.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password