Водите на река Осъм потекоха червени

Други

За замърсяване на река Осъм при град Левски, сигнализират очевидци. Снимки във „Фейсбук“ показват, че водата е оцветена в червен цвят.

Около 15:00 ч. този вторник реката е оцветена в керемиден цвят. Замърсяването по поречието било около 200-300 метра, разказва местния жител Анатоли Трифонов пред БТВ.

Той е направил снимките, докато бил за риба.Замърсяването идва от определена тръба, убедени са, както местните, така и кметът Любка Александрова.

„Взели сме проби, уведомили сме институциите. Не са загинали животни и риби, което да предизвика неприятна екологична реакция“, казва Александрова.

На мястото, което е замърсило реката, всъщност се изливат отпадните води на града. На въпроса защо няма пречиствателна станция, ни казват да питаме правителството.

Жителите на Левски се оплакват и от друг проблем. Често от чешмите им тече кална вода.В къщата на Гюрга Маринова не готвят и не перат с вода от чешмата. Показват ни, че водата е мътна, но не кафява.

„Стара водопреносна мрежа. Кандидатстваме от 2015 г. и държавата не ни е отпуснала нито лев“, казва кметът на Левски.

Градчето се нуждае от поне 15 км нова водопреносна мрежа, казва кметът на Левски. Резултатите от пробите на водата от река Осъм ще излязат след седмица.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password