Димитър Ганев: БСП не се възприема като легитимна алтернатива на това управление

Политика

Организаторите на сегашните протести са си взели урок от протестите на 2013 година. Днес е тест дали този нов модел на голям протест ще проработи. Това заяви политологът Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“ пред БНР.

„Голямата щета за управляващите е нанесена през първия месец от протеста”, показват данните на „Тренд“. Новото социологическо проучване на центъра регистрира практически паритет между ГЕРБ и БСП.

„ГЕРБ на фотофиниша изглежда отпред, но предвид статистическата грешка, която всяко проучване има, най-коректно е да говорим за практически паритет“, коментира Димитър Ганев.

Потвърждава се и от други агенции, че от ерозията на обществената подкрепа за ГЕРБ БСП не печели, подчерта той. „БСП не се възприема като легитимна алтернатива на това управление“, изтъкна политологът.

“Голяма част от досегашните симпатизанти на управляващите отиват в партията на негласуващите. Наблюдава се ръст при партии, които нямат парламентарно представителство – партията на Слави Трифонов и „Демократична България“. „Някак си избирателят пропуска БСП“, отбеляза Ганев.

Чистата аритметика на базата на сегашните данни сочи, че правителство с по-малко от три партии няма да може да бъде съставено, изтъкна той.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password