Началникът на отбраната проведе среща с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Горещо

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов разговаря днес, 10 септември, по актуални теми и проблемни въпроси с представители на ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР). В дискусията бяха набелязани области за бъдещо съвместно сътрудничество.

„Вижданията ми бяха имплементирани в Стратегическия преглед на отбраната и в рамките на този процес те бяха отразени в организационната структура на Българската армия, необходимата система за командване и управление и набора от отбранителни способности, които армията ни трябва да има, за да изпълнява конституционните си задължения“, заяви адмирал Ефтимов. „Надявам се скоро Министерството на отбраната (МО) да излезе с доклад по Прегледа, на базата на който ще се изготви и утвърди Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили (ВС) до 2032 г., за да можем да завършим работата по Плана за развитието на ВС до 2026“.

Началникът на отбраната обобщи тенденциите и перспективите за развитието на ВС в контекста на провеждащия се Преглед на отбраната. Той изтъкна важността на участието на командирите в него, както и на предстоящото разработване на щатните разписания, които да отразяват реалностите и изискванията на всички длъжности и нива в структурата на Въоръжените ни сили. Адмирал Ефтимов бе категоричен, че ще се осигури достатъчно време за работа по новите щатове, за да не се пилее ресурс и да се обърне внимание преди всичко на приоритетните дейности.

Председателят на СОСЗР о.з. генерал Златан Стойков подчерта желанието на организацията да работи активно с Министерството на отбраната, Щаба на отбраната (ЩО), видовете въоръжени сили и формированията по места. „Със своята численост от 21 хиляди души и териториална структура сме в състояние да бъдем живата връзка между военнослужещите на активна служба и запасното воинство“, заяви той. Председателят на военно-патриотичната организация запозна началника на отбраната с планираните за следващата година Десети конгрес на СОСЗР, Трети национален събор и Обединителен конгрес на запасното войнство, както и с международната дейност на Съюза. О.з. генерал Стойков връчи на адмирал Ефтимов карта и грамота за почетен член на СОСЗР и мемориален знак на военно-патриотичната организация.

В срещата участваха също представители на дирекции „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание” в МО и „Стратегическо планиране“ и „Координационни дейности“ в ЩО.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password