Борисов няма да позволи да бъде свален, смята Андрей Райчев

Политика

Бойко Борисов не може да си позволи да бъде свален. Той може да си позволи да слезе, но не и да го свалят. В момента той няма спирка, на която да слезе. Не го ли направи до 10 ноември, през декември е малко вероятно. Тази прогноза направи социологът Андрей Райчев.

Той припомни, че при предишните пъти, когато е слизал от власт, Борисов сам е взел това решение.

“На площада нямаме хора, които се бунтуват за пари. Това е чисто политически протест. Протестите във всички случаи печелят, Борисов губи. Седейки на власт, губи гласове”, смята Райчев.

Пред БНТ той посочи още, че през декември ще започне да се мисли за предстоящия вот през март догодина. През декември ще започне да се мисли и кой – какви гласове може да вземе. Постепенно ще започне да се формират и евентуални коалиции. В анализа си Райчев изтъкна, че “Борисов е изял дясното”, като заради това други формации е възможно да изземат това пространство.

Андрей Райчев прогнозира, че ролята на формацията на Слави Трифонов ще има водеща роля. Ясните участници са ГЕРБ, БСП и ДПС.

67-и ден на протести, Отровното трио обяви кога ще е “Велико народно въстание 3”

Според политолога доц. Стойчо Стоев протестите няма да доведат до промени. Сравни протестите с COVID-19 – станали част от ежедневната статистика.

“Доста вероятно е да продължат така нещата. Протестът стана част от ежедневието. Ден “еди-кой си” е като статистиката за COVID-19.Това е големият проблем, защото сe обезсилва протестът. Протестите спират да имат ефекта, който имаха. Все по-малко хора започват да гледат на това като нещо специално”, заяви Стоев.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password