Красимир Вълчев: Училищата са преценили как да проведат празничните тържества на 15 септември

Политика

Когато системата работи в условия на по-голяма децентрализация, работи по-добре, но трябва да кажем целта, която трябва да следват, както и основните насоки. През март месец това се видя.

Това заяви пред БНР министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка с противоепидемичните мерки, които трябва да бъдат спазвани в училищата през новата учебна година.

Според него, ако само МОН дава насоки, има риск от “предозиране” и да се дадат правила, които не са уместни за всяко училище.

“Не всички препоръки могат да се приложат във всички училища. Ясно сме казали каква е целта – да се осигури максимално невзаимодействие между паралелките. Някои училища избраха модел на смесено обучение или на редуване, което означава, че някои родители трябва да стоят през седмица с децата си вкъщи, или на разреждане, което означава да имаме два пъти повече учители, а ние нямаме. Тези модели създават много повече трудности, отколкото този – на невзаимодействие между паралелките в училище”.

Той припомни, че този модел на невзаимодействие е приложен и в детските градини.

По думите на министър Вълчев училищата са преценили как да проведат празничните тържества на 15 септември за откриването на новата учебна година: “Ще се лишим от част от празничната емоция, но не изцяло”. Във връзка с продължаващите повече от два месеца антиправителствени протести, Красимир Вълчев коментира, че няма драма, ако се стигне до предсрочно прекратяване на мандата на кабинета, но “има стартирани много задачи”, които са дългосрочни, които са длъжни да изпълняват.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password