Гешев: Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа

Горещо

Главният прокурор Иван Гешев коментира в профила си в Twitter проверката за сеч на вековна гора край Котел. Гешев изрази възмущението си от непрестанното унищожаване на българската природа.

“Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа”, написа Гешев.

Междувременно Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да извърши незабавна проверка, свързана със сеч на вековна дъбова гора край Котел.

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността (чл.127 от Конституцията), Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край Котел.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от ЗСВ ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши спешна проверка, свързана с обстоятелствата по случая.

Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад с посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password