Парламентът ще обсъди на второ четене промените в Изборния кодекс

Политика

Народното събрание ще обсъди на второ четене промените в Изборния кодекс, според проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица.

На първо четене в първия пленарен ден ще бъдат обсъдени законопроекти за промени в Закона за регистър БУЛСТАТ, Закона за физическото възпитание и спорта и Закона за електронната търговия.

Второто четене на Законопроекта за допълнение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2020 г. е предвидено като точка първа за четвъртък, 17 септември 2020 г. В дневния ред за тогава е и второто четене на промените в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г.

Точка трета от проектопрограмата за четвъртък е обсъждане на първо четене на промени в Семейния кодекс. Освен това депутатите ще разгледат на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административните нарушения и наказания. В проекта на програмата е включен и доклад на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката за 2019 г.

В петък депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, след което е предвиден редовният парламентарен контрол.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password