Полицията засилва мерките срещу разпространението на наркотици в училищата

Горещо

Разпространението на наркотици в училищата и районите около тях е най-сериозният проблем и полицията ще засили мерките – това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов при посещение в Ловеч.

С началото на новата учебна година МВР засилва мерките срещу разпространението на наркотици в училищата и районите около тях.

Още преди месец и главният прокурор Иван Гешев съобщи за подобни акции, а днес при откриването на учебната година в ловешкото средно училище „Тодор Кирков“ зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов посочи, че разпространението на наркотиците сред учениците е най-сериозния проблем за решаване пред полицията.

Зам.министър Балабанов посочи, че въпреки успехите в борбата срещу разпространението на наркотиците през последните години, употребата на дрога сред подрастващите продължава и затова усилията ще бъдат насочени към районите около тях:

“Това е въпрос не само на МВР, но и на цялото общество. Надявам се, заедно да се преборим за това”.

Стефан Балабанов допълни, че доказателствата във връзка с разпространието на наркотици се събират изключително трудно:

“Често разпространителите използват малолетни разпространители на дрога и след като полицията ги залови, освен едно обществено порицание на този малолетен, ние друго не може да направим с него. Има дежурни, оперативни цивилни работници, които неявно за обществото наблюдават за това грозно явление и го пресичат навреме. Това е най-важното нещо, което ние предприемаме”.

/bnr.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password