Вирусолог призова за нова стратегия в борбата с COVID-19

Други

Стратегията за борба с коронавируса в световен мащаб трябва да бъде преразгледана основно – за това призова германският вирусолог, ръководител на Института по вирусология и изследвания на ХИВ към университета в Бон, професор Хендрик Стрек, в интервю за „Велт ам Зонтаг“.

По думите му в броя на случаите на заразени в света не трябва да присъства бройката на хората, които са дали положителен тест, но са асимптомни.

„Не трябва да се ограничаваме само до сухата бройка в статистиката на случаите“, смята вирусологът.

Според него, въпреки нарастването на заболеваемостта от COVID-19 в Германия и други европейски страни, трудно може да се говори за увеличаване на смъртността. Професорът отбеляза, че животът не може да спре заради наличието на заразата, и до момента никой – нито един политик, вирусолог или епидемиолог – не знае „правилния начин за борба с пандемията“.

Според Стрек безсимптомните заразени не са непременно болни, дори напротив: “Колкото повече хора се заразяват, без да проявяват симптоми, толкова повече – поне за кратък период от време – те придобиват имунитет”, заключи професорът от Бон.

Според последните данни на СЗО в света са заразени над 28,3 милиона души, а над 911 хиляди са починали.

/БГНЕС/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password