20 студенти от различни държави ще се обучават в Специализирания Институт на Франкофонията

Други

На 23 септември 2020г. в Университетската агенция на Франкофонията (УАФ) бе подписано Споразумение за предоставяне на безвъзмездна помощ в размер от 58 хиляди лева за отпускане на 20 стипендии за обучение в Специализирания Институт на Франкофонията за администрация и мениджмънт (СИФАМ) на студенти от Централна и Източна Европа.

Споразумението бе подписано на тържествена церемония от проф. Слим Калбус, ректор на Университетската агенция на Франкофонията, и от Н.пр.г-н Ангел Чолаков, посланик на България във Франция и личен представител на Президента на Република България към Международната организация на Франкофонията (МОФ), които отбелязаха пълноценното сътрудничество по линия на франкофонията, позволило на СИФАМ да се развие и консолидира като институция, да добие известност и се превърне в регионален фактор със забележителен ръст на кандидатурите не само от Централна и Източна Европа, но и от по-далечни страни.

Отпуснатите от българското правителство стипендии ще позволят на двадесет студенти от Албания, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Република Северна Македония, Молдова, Сърбия и Украйна да учат в СИФАМ, като стойността на индивидуалната стипендия е около 2900 лева.

СИФАМ, като институт от мрежата на Университетската агенция на Франкофонията (УАФ), предлага магистратури по: мениджмънт и администрация на предприятия, обществено управление, ръководство на малки и средни предприятия и туристически обекти, международен транспорт и др.

Благодарение на новото споразумение, България и УАФ участват в развитието на региона като подпомагат формирането на бъдещи кадри и утвърждаването на френския език като инструмент за успешна професионална и лична реализация на младите хора.

Проф. Калбус сподели удовлетворението си от подписването на споразумението, което подсилва солидарността между страните от Централна и Източна Европа и участва в развитието на управленски компетенции в региона.

Посланик Чолаков от своя страна изтъкна, че от създаването си през 1995 година в София, СИФАМ събира част от елита на Централна Европа и Балканите, който чрез Франкофонията се усъвършенства в сферата на управлението на публичните институции и предприятията.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password