Борисов за Цветанов: Разделихме се след 20-годишен брак, децата останаха при мен

Политика

Министър-председателят Бойко Борисов бе удостоен с ордена на Ловчанската света митрополия с решение на местната епархия за църковни заслуги.

Церемонията се състоя в обновения катедрален храм “Св. Св. Кирил и Методий” в Ловеч и бе извършена лично от Ловчанския митрополит Гавриил.

Преди нямаше катедрала, а сега има и тя е една от най-добре изписаните и изрисувани с всички тронове. Хора от цялата епархия да идват и да се радват не само на църквата, като основен просветител, а и на изкуството на тези, които са го сътворили, посочи премиерът Борисов, докато оглеждаше новите стенописи в църквата.

Министър-председателят не пропусна да припомни на свещениците, че само у нас не бяха затворени църквите и манастирите по Великден въпреки пандемията от новия коронавирус, след което ги похвали за добрата организация и за спазените противоепидемични мерки по време на църковния празник.

След награждаването си премиерът посети и частното начално училище “Св. Седмочисленици”, което е единствено по рода си в България и е под егидата на Българската православна църква. По пътя си дотам Борисов бе съпътстван от ръкопляскания и скандирания “Бойко! Бойко!” от жителите Ловеч. В края на миналата година правителството отпусна средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч в размер на 141 701 лева.

Няма да коментирам Цветанов. Да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех. Ние сме като едно семейство и след 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата, допълни Бойко Борисов по адрес на новата партия на Цветанов “Републиканци за България”.

Малко по-късно премиерът посети местна печатница в града, където обсъди мерките в помощ на бизнеса по време на пандемията и разговаря с част от служителите. След печатницата Борисов направи визита и до друго предприятие в града, изградено с европейски средства.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password