Д-р Гергана Николова: Мерките се спазват само в училищата и в лечебните заведения

Горещо

Най-лошото е, че се фиксираме върху носенето на маски, спазването на дистанция в училище и нищо друго не съществува. Излезте в ежедневието и вижте колко се спазва заповедта за носенето на маски в затворени пространства, къде се осъществява контрол – защото извън училищата никой не съблюдава за носенето на маски.

Това заяви по БНТ общопрактикуващият лекар Гергана Николова.

Според нея мерките се спазват само в училищата и лечебните заведения. Тя коментира, че е много лесно човек да отрече съществуването на заразата, защото това не променя по никакъв начин неговия живот.

“Когато кажа, че едно нещо не съществува, не ми се налага да се съобразявам с мерки и да променям ритъма си. Може би ние сме единствената държава, където се позволява разнопосочно говорене, защото хората, които ни слушат, не са специалисти и не са длъжни да вземат правилната позиция. Затова и Лекарският съюз се обърна към своите членове, защото ние сме призвани да пазим обществото и да мислим като лекари, единствено и само като лекари”, допълни лекарят.

“Над 60% от лекарите вече са преминали 50-годишна възраст. И след 5-6 години ще има сериозен недостиг на кадри, по простата причина, че нашата специалност не е желана от младите, страшно много административно натоварване, липса на каквото и да било време, огромна заангажираност. Младите искат да бъдат лекари, а не да се занимават с администрация”, категорична беше д-р Николова.

Тя коментира, че няма как да заработи дистанционната система за предаване на здравните карти, защото няма как да се изпрати здравната карта без преглед. Според нея прегледите трябва да се осъществяват. Според д-р Николова е важно да има някаква възможност личните лекари да тестват пациентите си, за да определят дали са болни от грип, или не.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password