Откриха близо 80 кг марихуана, задържани са шестима мъже

Горещо

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми шестима мъже за държане на 79.500 кг марихуана с цел разпространение.

На 28 септември в село Малко Дряново, общ. Братя Даскалови, полицаи претърсили къща, собственост на единия от обвиняемите. В стаите и коридорите били разпръснати за сушене множество растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на високорисково наркотично вещество – марихуана.

В къщата били установени и шестимата обвиняеми, които полагали грижи за растенията. Полицейските служители претърсили и три автомобила, които са иззети като веществени доказателства по досъдебното производство.

Иззетата марихуана е събрана в 13 чувала, като общото й тегло е 79.500 кг. По досъдебното производство са разпитани свидетели, като предстои да бъдат назначени експертизи и да се извършат други процесуално-следствени действия.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора шестимата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването по случая продължава.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password