Протестиращи замеряха с яйца Цвета Караянчева в Благоевград

Политика

Искам диалог с всеки гражданин на Република България, каза в Благоевград председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която посети областния център за среща с актива на ГЕРБ в областта. Около час преди пристигането й пред зала “22 септември”, където се състоя срещата, се събраха двайсетина протестиращи. Те посрещаха членовете на управляващата партия с викове “Оставка”.

При пристигането си в Благоевград Караянчева тръгна към протестиращите за разговор, но от страна на събралите се полетяха яйца.

Караянчева посочи, че не съжалява за думите си на партийно събрание в Лом преди дни. Тогава тя каза: “Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: “Ама те не стават”. Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим”, заяви тя.

Караянчева коментира, че това е било партийно събиране и тя е трябвало да надъха хората си.

Искам диалог с всеки гражданин и затова тръгнах към тях, оказа се, че имат яйца, които мятаха, и няма как да проведем разговора, коментира пред журналисти председателят на парламента. Искам да чуя защо искат оставката, какви са техните аргументи, посочи Караянчева и допълни, че тя има своите аргументи в защита на правителството, които се основават на направеното през последните три години. “Вдигнахме заплатите, пенсиите, участващите на първа линия в борбата с COVID-19 имат допълнителни средства, общо взето имаме какво да кажем, надявам се и те да имат какво да споделят”, допълни Цвета Караянчева, цитирана от БТА.

На журналистически въпрос за коментар относно ветото на президента върху част от разпоредбите в Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, председателят на парламента изрази мнение, че ветото не е основателно. По думите ѝ, хората искат да имат възможност да гласуват и с бюлетини, особено по-възрастните, които се притесняват от машините. “В населени места в планински райони, ако се развали машината, се спира процесът”, посочи Караянчева и допълни, че това ще отнеме възможността на гражданите да гласуват. На въпрос ще бъде ли отхвърлено ветото, Караянчева заяви: “Да, ще отхвърлим ветото на президента и отиваме на редовни избори.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password