С 500 лева по-малко харчим на месец

Други

64% от българите са свили разходите си заради кризата, предизвикана от коронавируса, а 42% са с намалели доходи.

Пандемията от COVID-19 e оказала негативно влияние върху работния живот на 54% от българите, въпреки че близо 63% от тях да са запазили работното си място.

От началото на епидемичната обстановка анкетираните са свили потреблението си на месец със средно 500 лева (52%), като за тази цел основно са се отказали от спонтанните покупки в магазините, показва проучване на Кеш Кредит.

Според резултатите от анкетата една от най-големите промени, настъпили в ежедневието на потребителите, е новата динамика в разпределянето на разходите – ограничаване на импулсивните харчове, свеждане до минимум на посещения на ресторанти и заведения (74%), на козметични салони и фитнеси (37%), както и отказ от пътувания (56%) и пазаруване на дрехи и обувки (49%).

Немалко анкетирани са се възползвали и от предишни спестявания (25%) и помощ от приятели или роднини (21%), за да покрият разходите си по време на COVID-19. Това сочат някои от интересните данни, получени от представително пазарно изследване, проведено с 1000 независими участници, анализиращо финансовите им навици.

Анализът отбелязва, че бъдещото планиране на финансите вече е приоритет за близо 30% от българите. Очакваните бъдещи разноски се очаква да бъдат фокусирани върху покупки за новата учебна година (26%) или планиран ремонт на дома (16%).

/pariteni.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password