Валери Петров вдъхновява нов детски фестивал

Култура

Дечицата над 4 години ще могат да се потопят в магията на киното по време на тазгодишния мини детски филмов фестивал. Той ще състои от 9 до 11 октомври в Културен център G8 на ул. Гладстон № 8. Това съобщиха от район Триадица.

По традиция успоредно с филмовата програма е предвидена и тридневна творческа работилница за стоп моушън анимация, като тази година участниците ще бъдат вдъхновени от стиховете на Валери Петров.

Идеята е по този начин да бъде отбелязана стогодишнината от рождението му. Работилницата е насочена към деца на възраст 8-12 години и започва на 9-и октомври (петък) от 18:30 часа, като ще продължи 10-и и 11-и октомври от 10 до 16 часа в културен център G8. В тази работилница децата ще видят как протича целият процес по създаване на филмова творба, а готовият продукт ще бъде прожектиран пред зрители в следващото фестивално издание, издават организаторите на фестивала.

Ръководител е художникът и режисьор Иван Николов, който от години работи с деца в „Общност за демократично образование” и заедно с тях има създадени няколко анимационни филмови проекти. За участие е необходимо предварително записване.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password