Има повече заболели от COVID-19 учители, отколкото ученици

Други

98 са учениците с положителни тестове за COVID-19 от началото на учебната година. Това значи среднодневно по 5. Въпреки това тя е много ниска на фона на средната заболеваемост. Засега имаме повече заболели учители, отколкото ученици. Учителите за 138, среднодневно са по 6. Целта ни е да не затваряме училищата. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев след заседание на Комисия по образованието и науката в НС, предаде репортер на Novini.bg.

“Имаме две училища, които са напълно затворени, заради клъстери. Надяваме се, че няма да се влоши общата ситуация”, изрази мнение той. По думите му ситуацията се усложнява. “Очевидно имаме влошаване на показателите. Цялостно затваряне на училище ще има, ако има 20% на заразяване. От грип децата боледуват повече отколкото от коронавирус”, каза Вълчев.

„Трябва да намерим формулата да бъдем предпазливи“, подчерта министърът

“Там, където получим сигнал, реагираме. Системата е отговорна и най-строго се спазват мерките“, каза министърът на образованието.

„Препоръчваме по 30 минути на ден, децата да са пред екрани. Това е препоръка според възрастта на детето“, каза още той.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password