Със съдействието на Емил Радев библиотеката в Добрич организира два областни конкурса

Политика

Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич обяви два областни конкурса. Инициативата се реализира със съдействието на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в Европейския парламент Емил Радев.

Конкурсите са част от програмата, с която библиотеката в Добрич ще отбележи 70 години от своето основаване. Целта е да се стимулира интереса на младите хора към книгите и четенето, да са провокират въображението и творчеството, както и развитието на практически умения за използването на информационните и комуникационни технологии.

Децата от 5 до 14 години могат да се включат в конкурса за рисунка или колаж на тема „Нарисувай ми вълшебство”, а за младежите във възрастовата група от 15 до 19 години регламентът предвижда да участват с кратко видео на тема „Моят любим литературен герой”. Крайната дата за изпращане на рисунките и видеата е 30 ноември 2020 г., като подробните условия за участие в конкурсите вече са публикувани на сайта на библиотеката.

Победителите ще бъдат обявени в началото на декември. Наградите за отличените са осигурени с подкрепата на евродепутата Емил Радев, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. В качеството си на посланик на библиотеките той организира редица съвместни инициативи с библиотечната общност, но това е първата по рода си в Добрич, след като на 1 септември посети РБ „Дора Габе” и дари книги за библиотечния фонд.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password