Д-р Трифон Вълков: Мерките са абсолютно достатъчни, ако се спазват

Други

“Нито един от лекарите, които работим на така наречената първа линия, нито един от специалистите, които са пряко ангажирани в диагностиката и терапията на това заболяване, които са запознати в детайли с патогенезата, никой не се е усъмнил, че със застудяване на времето, ние няма да наблюдаваме увеличаване на заболеваемостта. Това нещо е съвсем очаквано”, каза за БНР д-р Трифон Вълков, инфекционист в Инфекциозната болница в София.
Дори и тези мерки, които в момента имаме, които са наложени, които една част от населението спазва, са абсолютно достатъчни, смята инфекционистът.

“Не мисля, че въвеждането на допълнителни ограничителни мерки би имало някакво значение по отношение ограничаването на заболеваемостта. Заболеваемостта не може да бъде ограничена, ако се затвори един град, ако се изолира едно село, ако се затворят две училища”, подчерта д-р Вълков.

Имунната система представлява необятна област, която ние самите не можем да разберем напълно, но винаги съм бил привърженик на теорията, че нашата имунна система няма нужда от активация, изтъкна още Трифон Вълков.

“Специалистите в тази област твърдят, че стимулирането на имунната система с каквито и да било имуностимуланти по време на острата фаза на една инфекция дори може да бъде опасно, защото крие в себе си риск за отключване на автоимунни процеси.”

Според д-р Вълков преди следващата есен няма шанс да получим ефективна ваксина срещу коронавируса.

/bnr.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password