Искрен Веселинов: Резолюцията клевети и поставя петно върху България

Политика

Част от констатациите в резолюцията отговарят на истината. Част от констатациите не отговарят и се опитват да насадят една фалшива реалност в България. Констатациите за македонското малцинство, ромите и Истанбулската конвенция са част от тази фалшива реалност.

Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ депутатът от ВМРО Искрен Веселинов по повод приетата преди минути от Европарламента резолюция за състоянието на правовата държава в България.

“Една част от критиките са обективни, но по-голяма част от тях са хиперболизирани. Не е лъжа, че има какво да се прави по въпросите със съдебната система и борбата с корупцията. Това са ясни проблеми и по тях се работи, но всичко друго е опит да се натрият носовете на политическите опоненти. Не може вътрешнопартийните борби да водят до петнене името на България. Няма как да се говори за македонско малцинство в България и джендър идеология. ВМРО винаги е било извън корупционните скандали. Тази резолюция клевети страната и хората, които я инициираха, след време може да управляват и тогава ще берат плодовете на това, което сътвориха. Днес успяха, да им е честито, но петното остава за България”, обяви Веселинов.

Той коментира и продължаващите антиправителствени протести. “Аз също подкрепям определени неща в протестите – за по-добра съдебна система и по-ефективна борба с корупцията. Аз не мога да говоря от името на съдебната власт. Управляващите направихме много за борбата с корупцията и това е отчетено в доклада на ЕК за България.

Днес отхъврлихме ветото на президента върху Изборния кодекс, защото според нас той се опитваше да отнеме суверинитета на българския народ. Аз няма как да се съглася с нещо такова”, категоричен бе Искрен Веселинов.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password