Отпуснаха 42 млн. лв. за подкрепа на малки и средни предприятия, засегнати от COVID-кризата

Политика

Допълнителни 42 млн. лв. за ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия предостави Фондът на фондовете (ФнФ), съобщиха оттам. Средствата са предназначени за фирмите, засегнати от COVID-кризата.

Средствата ще достигнат до предприятията чрез три фонда за дялови инвестиции при облекчени условия, без да е необходимо набирането на частен капитал. Фондовете за ускоряване и начално финансиране са получили общо допълнителни 24 млн. лева, като целта е с увеличения капитал да се инвестират до 100 000 лева в компании във фаза на ускоряване и до 2 млн. лева във фирми в начален етап на развитие.

Фондът за рисков капитал е добавил към инвестиционния си ресурс допълнителни 18 милиона лева за инвестиции до 7 млн. лева в стартиращи компании в начален етап на развитие, както и в по-напреднали компании с висок рисков профил.

Предстои подписване на споразумение и с четвърти финансов посредник, за който са предвидени допълнителни 14,3 млн. лева за инвестиции до 2 млн. лева в компании в начален етап на развитие.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password