Правителството гласува 5 милиона лева за закупуване на още дози “Ремдесивир”

Политика

На редовното си заседание в сряда правителството ще гласува 5 милиона лева, с които държавата ще купи запаси от лекарството “Ремдесивир”. Медикаментът е основен за лечение на коронавирусна инфекция.

Междувременно здравният министър издаде заповед, според която изолацията в домашни условия на положителните за Covid-19 граждани се преустановява автоматично след изтичане на 14-дни. Това означава, че вече не е необходимо получаването на отрицателен резултат от PCR тест за преустановяване на изолацията.

Според същата заповед, хоспитализираните с COVID-19 пациенти се изписват от болница след преценка на лекуващия лекар и при конкретни показатели или резултати от образни изследвания. Това важи за лицата, при които има възможност за последваща изолация в домашни условия и придържане към препоръчания режим на лечение.

Последните данни от Единния информационен портал сочат, че за изминалото денонощие новите потвърдени случаи на инфекцията са 587 при направени 4320 PCR-теста. Починали са 23-ма болни от коронавирус.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password