Повече от 60 нарушения на водачи на камиони и автобуси са установени при акция в Разградско

Горещо

Повече от 60 нарушения на водачи на камиони и автобуси са установени в рамките на операция по линия на ROADPOL, която се провежда на територията на област Разград. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.

От проверените 82 тежкотоварни камиона са констатирани 50 нарушения, свързани с максимално допустимата скорост на движение, две тахографски нарушения и шест за техническа неизправност. Отнети са три свидетелства за управление на МПС. При автобусите са извършени проверки на десет превозни средства и са установени четири нарушения на скоростните режими.

Общо констатираните в рамките на операцията нарушения на скоростните режими са 567, от които 129 извън населените места в областта.

От полицията информират още, че при проведената днес специализирана акция в Разградско се е включила и мобилна лаборатория на АПИ. С мобилен кантар екипът на пътната агенция е контролирал натоварването и претоварването на преминаващите

ТИР-ове по главен път Е-70. Само за час три камиона, един автовоз и извънгабаритен товар с багер са проверени от униформените служители и мобилния екип на агенцията. Актовете за извършено нарушение, налагани от пътната агенция са от 1000 до 5000 лв. в зависимост от засеченото претоварване на ТИР-овете, посочват от Областната дирекция.

От там добавят, че полицейската операция “Скорост” ще продължи до 15 октомври, а операция “Автобуси и товарни автомобили” до 18 октомври включително.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password