Вижте кога започват полицейските протести

Горещо

Официални преговори за увеличение на заплатите на служителите на МВР не са започнали. Единственото, с което разполагаме в този момент е да обявим протестна готовност. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ Валентин Попов, председателя на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

“Вчера НСТС се занимаваше с разширяване на списъка с увеличаване на заплатите по сектори. Можеше той да се разшири, добави той.

„Много колеги бяха наградени с парични суми. Може би 1500 служители, като наградите варираха от 300 до 600 лева. Контактуваме много тясно с министъра, но към момента не сме говорили за заплатите“, не отрече Валентин Попов.

„Стартовата заплата на полицай или пожарникар на ниско ниво е 900 лева плюс порцион. Заболели и карантинирани служители на МВР има. Настояваме за ръст на заплатите с между 30 и 40%“, подчерта той.

„По време на протестите колегите си свършиха перфектно работата. Законът задължава и позволява на служителите да използват сила или помощни средства при определени условия. Ако превиши правомощията си носи освен административна и наказателна отговорност“, заяви Попов.

„Нямаме вече време да изчакваме. Проявихме достатъчно търпение. Протестите ще започнат в началото на следващата седмица“, категоричен бе председателят на синдиката на МВР.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password