Какво да хапваме и пийваме след 40 години, за да сме във форма

Фитнес и здраве

Експертите са изследвали процеса на стареене на организма и са установили, че храненето влияе до голяма степен на процеса на стареене на клетките – особено за хората след 40 години. При тях става по-трудно да отслабнат, а някои имат болки в ставите.

За да забавите процеса на стареене, според изследователите трябва да премахнете определени храни от менюто си.

На първо място, специалистите не препоръчват да се пие разтворимо кафе със сметана. Тази напитка съдържа натриев алумосиликат. Установено е, че веществото причинява дразнене на кожата, очите и дихателните пътища. В допълнение, това кафе съдържа в повечето случаи хидрогенирано растително масло, което повишава нивото на наситените мазнини в кръвта, което е вредно за сърцето.

Хората над четиридесет години също са застрашени, ако имат навика да пият газирани напитки, което може да причини сърдечни заболявания. Тези нездравословни напитки увеличават и риска от подагра с цели 75%.

Друг „враг на младостта“ са диетичните барове, които съдържат много ненужни съставки, например палмово масло и изкуствени подсладители.
И поради високото съдържание на глюкоза, трябва да забравите за плодовия сок. Глюкозата е един от факторите за образуване на коремни мазнини, “виновник” на метаболитните заболявания.

Можете да прочистите тялото от токсини с помощта на моркови. Те съдържат голямо количество витамини и минерали и имат положителен ефект върху общото състояние на организма. Ако можете, направете си салата от моркови два часа преди лягане.

/dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password