Как ще се спре текучеството на персонал във фирмите

Други

Финансовата и управленската политики, условията на работната среда, кариерата и възможността за баланс между работа и личен живот са сред рисковите фактори, които в най-голяма степен оказват влияние върху текучеството на персонала, показват социологически проучвания, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/.

Палатата е организатор на виртуална дискусия по проект “Устойчива заетост и превенция на текучеството на работната сила”. Беата Папазова – ръководител на проекта и представител на БТПП, заедно с Камелия Петкова – анализатор, са представили анализ на риска от текучество на персонала.

Като продължение на предишни подобни срещи, проведени на живо и в електронен формат, представители на работодателите, синдикални организации, граждани и фирми са обсъдили параметрите на разработения анализ на риска от текучество на персонала в българските предприятия.

На базата на извършената оценка на риска, всеки един работодател ще има възможността да предприеме подходящи действия, за да минимизира рисковете от текучество.

Проектът ще разработи и мобилно приложение, което да подпомага определянето на действията, с които да се ограничава това явление.

Анализът на риска включва идентифициране и оценяване на потенциални рискови фактори, които могат да повлияят негативно върху организационната ефективност на дадена фирма, свързани с текучеството на персонала, като като предостави възможност за търсене на подходи за тяхното преодоляване.

Целта на анализа е да опише етапите, през които преминава процесът по оценка на риска, използвания подход и методите, с помощта на които да бъде събирана нужната за анализа статистическа информация.

/pariteni.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password