Къде се покри Отровното трио за скандала с HelpKarma?

Авторски статии

Миналата седмица станахме свидетели на зловещия репортаж от разследването на Мария Цънцарова излъчен по БТВ.
Стана ясно че от фондацията за набиране на дарения за лечение на нуждаещи “ХелпКарма” са си раздавали заплати от над 50 000 лв., както и вътрешнофирмени заеми към служител на фондацията за да си купи апартамент. Събраните средства от дарения, собственикка Константин Кръстев много умело е използвал и за увличаване на личното си благосъстояние чрез пренасочване на дарителски пари към фирма за бързи кредити в която същият е съдружник.

Константин Кръстев посочва, че имат 130 000 индивидуални дарители, 366 000 броя дарения и набрани 21 милиона лева за двете години, през които тя съществува. През 2017 г. Константин Кръстев регистрира “ХелпКарма” като фондация в обществена полза.
Самият той отчита, че фондацията му за две години е събрала 21 милиона лева от дарения, но до хората в нужда са стигнали около 13 милиона (13 535 135 лв). Загадка е къде са отишли останалите 7 464 865 лв. В отговор на запитване, от фондацията заявяват, че по собствените им сметки са останали неизразходвани 5 190 370 лв. Сумата е актуална към 22 октомври. Къде са останалите 2 274 495 лв.?
Всичко това обаче остава незабелязано от уж борещите се за правова държава представители на „Отровното трио“, които не споменават и дума за шефа на ХелпКарма по време на малобройните протести или на кампанията си в страната. Дали това е случаен пропуск, или по-скоро са се облагодетелствали и те с парите, с които хиляди деца можеха да се преборят с тежките диагнози, които са им поставени? И колко струва да не се говори за теб по време на протестите? Дали по време на протестите забелязаните коли на фирмата за бързи кредити не означава нещо?

„Отровните“ отдавна не са това, за което се представяха в началото – неморални и бълващи лъжи, те се превърнаха в посмешище и така убиха протестната инициатива на много българи, които имаха по-различни от техните виждания. Точно така се стигна до това улиците на София да се обикалят от шепа метежници с неясни искания, които се правят на разсеяни за скандали като този с HelpKarma, а в същото време изтъкват недоказани обвинения и очернят не един и двама от хората, които наистина помагат в тези тежки времена. Горко й на майка България!

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password