Мондешки помага на МБАЛ – Троян

Авторски статии
* Собственикът на „Елпром“ осигури фургон, монтиран в двора на лечебното заведение, в който ще се правят бързи тестове
 за коронавирус
Фургонът е поставен във вътрешния двор на МБАЛ – Троян

СОБСТВЕНИКЪТ и управител на завод „Елпром“ и общински съветник Младен Мондешки осигури на МБАЛ – Троян фургон, в който ще се правят бързи тестове за коронавирус. Фургонът бе доставен вчера, 9 ноември, и монтиран във вътрешния/задния двор на лечебното заведение.

Младен Мондешки

„ТАКА ще можем да изнесем тази дейност извън болницата, което е добре – досега хората се тъпчеха вътре, вчера например имаше над 60 човека, и това допълнително увеличаваше риска от зараза“, сподели временно изпълняващият длъжността управител на МБАЛ – Троян и завеждащ АГ отделението д-р Мишо Василев (титулярът д-р Пенко Бамбов е с положителна проба и е карантиниран). Изказани бяха и благодарности за помощта, определена като навременна и важна. Но общият тон на известния троянски гинеколог не бе никак весел: „Каквото зависи от нас, медиците, ще го направим – и ще се измъкнем от тази криза. Но проблемите в системата са много тежки и много по-сериозни“. 

„ИМАХ свободен фургон, знаех, че в МБАЛ – Троян такъв би свършил добра работа и го предоставих, докато им е нужен. Само с общи усилия ще надделеем над коварния вирус“, коментира г-н Мондешки. В последните няколко дни дарителят направи и добър влог – веднъж като физическо лице и втори път от името на фирмата си – в обявената от Община Троян набирателна дарителска сметка в подкрепа на борбата с Covid 19.

/troyan21.com/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password