Съдът ще гледа искането за по-лека мярка за Кристиан Николов

Горещо

Софийският апелативен съд ще заседава по искането за по-лека мярка за неотклонение на 22-годишния Кристиан Николов. Той е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков. Миналата седмица Софийският градски съд отказа да го пусне под “домашен арест”.

Николов е в ареста от 21 април, когато удари с колата си автомобила на чакащия на червен светофар телевизионен водещ. Според събраните по делото доказателства, Кристиан Николов е карал под въздействието на три наркотика и със скорост 99 километра в час. Не е направил опит да спре, с което, твърди прокуратурата, е застрашил живота на пешеходци и автомобили, за които светофарът е светел зелено. Именно затова и обвинението му е за умисъл, което пък Наказателният кодекс санкционира със затвор до 20 години и дори доживотен затвор.

Заради тежестта на деянието, представителят на държавното обвинение възрази дори и на втората по тежестта мярка за неотклонение “домашен арест”, а съдът се съгласи. Според съдия Петър Стоицев, Кристиан Николов е безотговорен, лекомислен и самонадеян, осъзнавал е, че представлява опасност на пътя и въпреки това е карал рисково и затова трябва да остане в изолация, докато не се превъзпита.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password