Проф. Топалов за Северна Македония: Антибългарската злост е единственото, което ги обединява

Политика

Г-жа Меркел каза ясно: Разберете се вие. От което разбирам, че няма натиск към България. Това твърдение беше за вътрешна употреба в Северна Македония, смята проф. Кирил Топалов, член на Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония.

Дълбоко се съмнявам, че някой ще ни натиска, подчерта още той.

Проф. Топалов коментира пред бТВ, че е пътувал в западната ни съседка и си е създал впечатление, че цялостно северномакедонците нямат добро отношение към България. Той даде пример с това, че Северна Македония никога не се е ангажирала с изграждането на магистрала към София, дойато нашата страна е коментирала този въпрос.

“Антибългарската злост е единственото, което ги обединява”, категоричен е експертът.

Експертът е категоричен, че България винаги се е държала братски. Той смята, че България трябва да гледа и своя интерес, защото какво ще се случи, ако ние одобрим членството на Северна Македония в ЕС, а тя остане против нас. Затова трябва да се мисли какъв партньор бихме имали ние в ЕС.

Проф. Кирил Топалов каза още, че северномакедонците не искат да подпишат анекса към Договора за добросъседство.

100% там са живи титовските комплекси. С езика е малко като с делото на Кирил и Методий. Ние сме го подарали на всички славянски народи. Всички приемат празника като свой и се мъчат да го вземат от нас. Само ние свенливо казваме: Абе, нека да го наричаме славянска писменост.., коментира експертът.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password