Най-сериозен е проблемът с леглата в Русе, линейки обслужват средно по 90 повиквания

Други

Средно на 90 повиквания на денонощие се отзовават екипите на спешна помощ в Русенска област. Над половината от тях са за пациенти с COVID-19.

При изключително натоварване работят ежедневно в центъра за спешна медицинска помощ в Русе. На всяка смяна се поддържат по 11 екипа, за да могат да се обслужват всички пациенти.

По думите на директора на ЦСМП д-р Иванка Маринова, забавяне на адресите се получавало единствено при хора, които имат само висока температура, но се обаждали на тел. 112 по съвет на личните си лекари.

Тъй като имало много такива случаи, можело да се стигне до забавяне. Освен това, винаги един екип оставал свободен, за да може да обслужва останалите спешни случаи.

Според д-р Маринова, най-сериозният проблем в сложната епидемична ситуация е недостигът на легла, заради големия брой на пациентите с COVID-19. Затова се е случвало да не могат веднага да намерят болница със свободно легло.

Д-р Маринов призова хората, които имат само висока температура, да си стоят вкъщи, за да има места в болниците за настаняване на тежките случаи и да не се претоварва системата.

В ЦСМП-Русе са осигурени достатъчно предпазни средства и защитни костюми за денонощна работа на екипите, както и необходимите количества за извършване на дезинфекция.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password