Домусчиев: Американските инвестиции са дългосрочни и устойчиви за България

Други

“Американските инвестиции са успешни в България, затова съм щастлив, че връчвам този приз на “Кока-Кола”, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който награди “Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани България” със специален приз на “Мистър и Мисис Икономика”.
Наградата получи изпълнителният директор на компанията Юрг Буркхалтер. Наградите са организирани от списание “Икономика” в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, предава NOVA.

Тази година се навършват 30 години от първата награда “Мистър Икономика”. Затова и призовете са по-специални. Те са за хора, които имат принос в развитието на българската икономика през последните десетилетия.

Предприемачи и мениджъри, чиито път върви паралелно с този на промените в страната и които стават синоним на съвременния български бизнес, преминал успешно прехода към пазарна икономика, модернизация, дигитализация, а днес справяйки се отговорно и уверено, и с една безпрецедентна криза.

„За нас беше важно да го организираме и да го направим, защото индустриалците, хората в компаниите, мениджърите – това са онези, които също са на първа линия, за да запазят българската икономика”, заяви Боян Томов, главен редактор на списание „Икономика”

„30- години на този престижен конкурс не са никак малко. И се радвам, че КРИБ и нашият управителен съвет, в последните шест години, взима активно участие и подкрепяме това престижно събитие”, заяви Кирил Домусчиев.

Главният изпълнителен директор на „Теленор България“ Джейсън Кинг също получи специална награда, призът му беше връчен от Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и Търговия в British American Tobacco.

Отличен беше и изпълнителният директор на „Биовет“ АД – Ангел Желязков, както и изпълнителният директор на “Майкрософт България” – Калин Димчев, призът му връчи транспортният министър Росен Желязков.

В категорията “Мистър Икономика” отличие получи проф. д-р Иван Тодоров от „Сиела Норма“ АД. Призът му беше връчен от вицепремиера и социален министър Деница Сачева. В същата категория беше отличен и изпълнителният директор на „Софарма“ Огнян Донев, наградата му връчи икономическият министър Лъчезар Борисов.

Николай Вълканов от “Минстрой Холдинг” АД също беше отличен в категорията “Мистър Икономика”, а наградата връчи енергийният министър Теменужка Петкова. Основателят и управител на „Геотехмин“ ООД – Цоло Вутов също беше отличен в категорията като наградата му връчи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Виолина Маринова, която работи в Банка ДСК, вече 50 години, а сега е член на надзорния съвет на банката получи приза “Мисис Икономика” от финансовия министър Кирил Ананиев.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password