Депутати от ГЕРБ и БСП в спор за нерегламентирания превоз и споделеното пътуване

Политика

Няма дефиниция какво е споделено пътуване, това е термин, наложен в практиката. Криминализирането на нерегламентирания превоз на пътници няма да засегне споделеното пътуване. Трябва да се прецизират текстовете. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

“Нерегламентирания превоз създават проблеми в сектора. Има хиляди проверки, но едва десетки наказани. Липсата на законови дефиниции довежда до неясности за прилагане на закона”, каза по темата депутатът от БСП Иван Иванов.

“Предлагаме широка обществена дискусия по въпроса”, разкри народният представител от левицата.

“Лобистки интереси няма в ситуацията. Трябва да пристъпим към действия и контрол на транспорта”, съобщи депутатът от ГЕРБ.

България остана една от най-малкото държави без регламент за фигурата на “вечния длъжник”. По-големият проблем е да се намери баланс между интересите на длъжниците, разкри Ципов.

“ГЕРБ правят втори опит да решат проблема с “вечните длъжници”. Подкрепяме първоначална крачка на десницата”, разкри Иванов от БСП.

По повод пандемията от коронавирус, депутатът от ГЕРБ заяви, че ситуацията не се изпуска. “Проблем с медиците има не само нашата страна”, коментира Красимир Ципов.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password