Напрежение между ГЕРБ и БСП в парламента, обявиха депутат за полужив

Политика

Напрежение възникна в пленарната зала след прекратяване на разискванията по Закона за ДДС. Всичко започна след като Станислав Иванов от ГЕРБ предложи разискванията да бъдат прекратени. Това бе прието от пленарната зала, но предизвика недоволството на БСП, тъй като имаше записали се за изказване няколко човека.

Филип Попов от левицата излезе в процедура по начина на водене, в която разкритикува управляващите, че отнемат думата на опозицията. След това той направи друга процедура за прегласуване на предложението на Станислав Иванов.

Председателстващият Емил Христов не подложи на прегласуване предложението на Иванов за прекратяване на разискванията с аргумента, че не е поискано веднага.

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов също се включи в дебата.

,,Моята процедура е по вашия начин на водене. Водите уникално. Водите точно по правилник, просто съм възхитен и правилника ми дава това право да го изразя”, каза още Симеонов.

Няма как да бъда възхитен от начина на водене. Г-н председател, г-н Лъчезар Иванов цяла сутрин и цял следобед стои там полужив, но моля да го покарате да дойде да говори от трибуната. Явно не знае къде се намира, коментира Георги Свиленски в друга процедура по начина на водене.

От БСП в лицето на Таско Ерменков заявиха, че могат да блокират трибуната и да не пускат управляващите.

Вие по същество ме заплашихте, каза Емил Христов.

Сагата прекрати председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, който заяви, че изключително много се е напрегнала атмосферата в залата. Тя отчете, че са се чули заявки за агресия и нарочно бавене на работата на Народното събрание.

Моля въведете 10-минутна почивка. Не прецинхте правилно процедурите, каза още д-р Дариткова. Тя заяви, че председателстващият е трябвало да даде думата на записалите и призова ръководството на парламента да се поеме от друг.

След това ръководството на парламента се пое от Валери Симеонов, който обяви поисканата почивка.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password