Синът на починалия Любчо Лалев: Трябва да има наказани в този случай

Горещо

Страхуваше се от докторите, казваше “те ще ме уморят”, и го умориха. Трябва да има наказани в този случай.

Това заяви синът на един от починалите на стълбите на болница в Пловдив, по Нова тв.

Близките на починалия мъж търсят справедливост.

Припомняме, два бяха смъртните случаи в болницата в Пловдив.

“Като куче, точно като куче. Аз като го видях тоя клип, бях потресен. Разтрепериха ми се краката. Видях го случайно това клипче. На стълбите, От опечалената жена.Иначе аз просто си мислих, че баща ми, просто си е починал от COVID-19, че COVID-19 го е уморил. Не мисля, че трябва да се зареже един човек, български гражданин, да лежи на стълбите в лечебното заведение и да няма кой да го приеме”, разказва Иван Лалев, син на починалия Любчо Лалев.

„Просто останах потресена. Гледах и не вярвах на очите си, какво виждам. Значи, когато видим един паднал човек на пътя, всеки би се навел и би му подал ръка”, заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

Седемдесетгодишният мъж е оставен на студа, по пижама, с висока температура и без кислородна маска, въпреки че е приет в болницата, точно защото не можел да диша.

„ Моят свекър е останал без въздух. Нямам обяснение, защо един човек е изкаран от болничното си легло и от болничната си стая, по пижама, по чехли, по къси панталони- от 30 градусова затоплена стая и провеждащо се лечение, на студа, на пътя, на стълбите, с торби около него, като някакъв клошар. Как е нямало човешко отношение- едно одеало да им бъде сложено на тези хора”, заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

„И седи в безпомощно състояние.Не може да гледа. Едва, едвам се обръща. Не знам дали забелязахте реакцията му”, посочва синът на починалия.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password